Novosti

Novi sustav “Upiti i odgovori”

Od objave natječaja za tip operacije 6.1.1. “Potpora mladim poljoprivrednicima” uvodimo novi sustav Upita i odgovora. Sve upite vezane za natječaj možete postaviti putem web forme na stranici Ruralnog razvoja u poveznici Pitanja i odgovori.

Odgovori na upite više se ne šalju pojedinačno natrag na adresu e – pošte korisnika, već se objavljuju u istoj rubrici Pitanja i odgovori.

Upiti vezani uz ostale mjere Programa ruralnog razvoja RH i dalje se zaprimaju putem adrese e – pošte eafrd@mps.hr.

 

U nastavku možete pročitati detaljnije upute u nekoliko koraka, koje će Vam olakšati unos upita i pretragu odgovora.

 1. Prije postavljanja upita

  Kako postoji mogućnost da smo ranije zaprimili upit sličan Vašem, uz pomoć tražilice možete upisati pojam koji bi se pojavio u Vašem upitu te provjeriti je li na takav upit već odgovoreno (slika 1). Na taj način ćete najbrže doći do tražene informacije.

  Slika 1
 2. Kako postaviti pitanje?

  1. Upišite svoje ime i prezime i adresu e – pošte (slika 2).
  2. Odaberite natječaj na koji se pitanje odnosi. U padajućem izborniku će se pojaviti svi trenutno aktualni natječaji i jedino za njih na ovom mjestu možete postavljati upit.
   Ukoliko pitanje nije vezano uz neki od natječaja koji je u tijeku, upit molimo postavite putem adrese e – pošte eafrd@mps.hr.
  3. Odaberite područje upita. Iz padajućeg izbornika odaberite jedno od ponuđenih područja na koje se upit odnosi. Ukoliko se Vaše pitanje odnosi na nekoliko područja, višestrukim odabirom odaberite sva područja koja će se u pitanju pojaviti.
  4. Postavite Vaš upit.

   Slika 2
 3. Odgovaranje na upite

  Nakon što postavite upit i nakon što isti bude uvršten u našu bazu podataka, zaprimit ćete obavijest o tome.

  Odgovore nećete zaprimiti na svoju adresu e – pošte koju ste ostavili u obrascu već ćete, nakon što bude dovršen, u automatski generiranoj poruci dobiti obavijest s poveznicom i ID brojem te na taj način ćete odmah pronaći odgovor na stranici www.ruralnirazvoj.hr (slika 3 – primjer upita s odgovorom i ID brojem).

   

upit
Slika 3

 

Napominjemo kako se, u skladu s odredbama navedenim uz svaki pojedini natječaj, jedino odgovori na upite koji su postavljeni na ovaj način, kao i odgovori objavljeni na mrežnoj stranici www.ruralnirazvoj.hr smatraju službenim.

Napomena:

Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ne mogu davati svoje mišljenje o prihvatljivosti pojedinog potencijalnog korisnika, prihvatljivosti projekata odnosno pojedine vrste ulaganja.

S obzirom da je novi sustav Upita i odgovora trenutno u fazi poboljšanja postavki, molimo za razumijevanje ukoliko u trenutku korištenja  sustava opisane stavke nisu u potpunosti jednake kao u ovoj uputi.