Novosti

Video materijali s Konferencije za mlade poljoprivrednike, održane 18. lipnja 2016. godine u Zagrebu

 

Poštovani korisnici,

U nastavku možete pogledati video materijale s Konferencije za mlade poljoprivrednike, održane 18. lipnja 2016. godine u kongresnoj dvorani centra „Forum“, Radnička cesta 50 u Zagrebu.

Podsjećamo da su sudionicima konferencije predstavljene mjere Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. s naglaskom na mogućnosti ulaganja mladih poljoprivrednika, a doc. dr. sc. Ornella Mikuš sa Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održala je predavanje o pregledu dosadašnjih spoznaja o mladim poljoprivrednicima Europske unije.

Mladi poljoprivrednici iz tvrtke Veggie d.o.o. i Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Hažić predstavili su svoje uspješne projekte, a također predstavljena su i iskustva mladih poljoprivrednika susjedne Republike Slovenije u povlačenju EU sredstava.

Sudionici konferencije dali su kritički osvrt i prijedloge promjena vezanih uz Program ruralnog razvoja, posebno u dijelu koji se odnosi na mlade poljoprivrednike te kritički osvrt na gospodarsko-političke mjere koje utječu na zadržavanje i privlačenje mladih u ruralni prostor.