Novosti

Uspješna priča: Korisniku podmjere 6.3. odobrena potpora preko 113 tisuća kuna

Djelatnici Uprave za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju, na temelju podataka Agencije za plaćanja te odobrenih i isplaćenih prvih rata Zahtjeva za potporu unutar podmjere 6.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ obavili su 29. srpnja 2016. godine terenski posjet korisniku OPG Majcenović Nadica, s ciljem promotivnih aktivnosti Programa ruralnog razvoja i mjera Programa te dobivanja povratnih informacija od strane korisnika koje se tiču procesa prijave samog projekta na natječaj, njihove provedbe, odnosno faze obrade Zahtjeva za potporu.

OPG Majcenović Nadica

 

 

Korisniku OPG Majcenović Nadici odobrena je potpora u iznosu od 113.830,50 kuna te isplaćena prva rata u iznosu od 56.915,25 kuna. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo nalazi se u Jastrebarskom, na pitoresknim obroncima vinorodne Plešivice. Vinogradarstvo i vinarstvo tradicijske su djelatnosti, koje se prenose kroz naraštaje, a u njima sudjeluje cijela obitelj. Gospodarstvo se bavi proizvodnjom vina u vlastitom podrumu, pa su se kroz apliciranje na podmjeru 6.3. odlučili prijaviti na natječaj za ulaganje u opremu i mehanizaciju, dakle kupnju inox bačvi i muljače. Kroz aktivnosti navedene u poslovnom planu, gospodarstvo će ostvariti cilj unapređenja i modernizacije poljoprivrednog gospodarstva.

 

DSC_0998

 

U OPG-u Majcenović Nadica samostalno su pristupili prikupljanju obvezne dokumentacije, kao i ispunjavanju poslovnog plana, a trud se isplatio. Kada je riječ o povratnim informacijama vezanim uz procedure obrade, odnosno kriterije odabira, korisnik smatra kako je postupak obrade Zahtjeva za potporu na prvom natječaju trajao prilično dugo. Što se tiče ispunjavanja Poslovnog plana, korisnik smatra kako bi se postupak mogao olakšati kroz ispunjavanje elektronskog obrasca kojim bi se pojednostavio postupak apliciranja. No, podmjera 6.3. zadovoljila je njihove poslovne potrebe te se ne planiraju zaustaviti kada je riječ o ulaganjima u proizvodnju i čekaju sljedeće natječaje iz Programa ruralnog razvoja za razdoblje 2014.-2020.