Novosti

U Trogiru održana radionica na temu evaluacije LEADER-a

Državni tajnik  Ministarstva poljoprivrede Zdravko Tušek sudjelovao je u 1. srpnja 2021. godine na radionici u organizaciji LEADER mreže Hrvatske i LAG-a Zagora u Trogiru na kojoj je prezentirao status i rezultate provedbe poljoprivredne politike za razdoblje 2014.-2020. (2022.) kao i okvir za Strateški plan Zajedničke poljoprivredne politike za razdoblje 2023.-2027.

Riječ je o drugoj u nizu stručnih radionica koju LEADER mreža Hrvatske provodi u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede u cilju edukacija LAG-ova o značaju vrednovanja rada LAG-ova u provedbi lokalnih razvojnih strategija.

Na radionici su predstavnici Upravljačkog tijela Programa ruralnog razvoja za razdoblje 2014.-2020. predstavili rezultate provedenog kvalitativnog vrednovanja provedbe LEADER pristupa u Hrvatskoj. U cilju jačanja kapaciteta LAG-ova za praćenje i vrednovanje lokalnih razvojnih strategija, održali su edukaciju o ključnim elementima za praćenje i vrednovanje uz primjere dobre prakse te prezentirali uvod u okvir za praćenje i vrednovanje u razdoblju 2023.-2027.