Novosti

Produženo podnošenje Jedinstvenog zahtjeva za izravne potpore i IAKS mjere

Poljoprivrednici, podsjećamo da je u podružnicama Agencije za plaćanja moguće podnijeti Jedinstveni zahtjev za izravne potpore i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2022. godinu.

Svoj zahtjev poljoprivrednici mogu samostalno popuniti u Agronetu, ali ga moraju isprintati te poslati poštom ili ga osobno donijeti u podružnicu Agencije u svojoj županiji do 1. lipanj 2022. godine.

Poljoprivrednici koji posjeduju e-poljoprivrednu iskaznicu zahtjev mogu podnijeti elektronički, uz elektronički potpis. Svima koji nemaju tu mogućnost pomažu djelatnici Agencije za plaćanja, Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Također naglašavamo da se za već prijavljene pojedinačne poljoprivredne parcele ili za pojedinačna prava na plaćanja u jedinstvenom zahtjevu može zatražiti izmjena ili dopuna jedinstvenog zahtjeva najkasnije do 17. lipnja 2022. i to bez primjene administrativnih kazni za kašnjenje.

Podnošenje jedinstvenog zahtjeva za zakašnjele zahtjeve je do 27. lipnja 2022., ali se u tom slučaju smanjuje visina plaćanja po danu kašnjenja.

Pravilnik o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2022. godinu (NN, br. 27/2022) možete pronaći ovdje.

Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2022. godinu (NN 53/2022 ) možete pronaći ovdje .

Vodiči:

Kako ostvariti potporu za IAKS mjere iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.?

Kako ostvariti potporu za Mjeru 14 dobrobit životinja iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.?