Novosti

Sastanak s predstavnicima Zajednice poslovnih savjetnika HGK i članovima UKRRA-e

U Ministarstvu poljoprivrede su se u petak 15. travnja i ponedjeljak 18. travnja održali sastanci pomoćnika ministra dr.sc. Maria Njavre i suradnika sa predstavnicima Zajednice poslovnih savjetnika koja djeluje pri HGK (15.4.) i  Udruge konzultanata za ruralni razvoj – UKRRA (18.4.).

Na sastancima se razgovaralo o trenutnim aktualnostima vezanim uz Program ruralnog razvoja, prvenstveno o obradi prijava na dosadašnje natječaje kao i o planovima natječaja za buduće razdoblje.

Pomoćnik ministra je istaknuo kako će do kraja travnja biti objavljen indikativni plan raspisivanja natječaja za razdoblje do kraja 2016. godine.

Sudionici su ispred članstva koje zastupaju, iskazali svoju punu spremnost za aktivno uključenje u buduće procese izmjena Programa, izrade pravilnika i rješavanja poteškoća koje su se pokazale tijekom dosadašnje provedbe.

Dogovoreno je i kako će se Zajednici konzultanata HGK i članovima UKRRA-e poslati anketni upitnici zbog razmjene podataka o projektima u pripremi, kako bi se lakše donijele odluke o budućim natječajima, bolje planirala sredstva i sl.

Zaključeno je kako će se ovakvi sastanci u budućnosti održavati na redovitoj osnovi, sve sa ciljem pospješivanja daljnje provedbe programa u čemu bogato iskustvo konzultanata može biti od velike pomoći.