Novosti

Potpisani ugovori za vodoopskrbu vrijedni 164 milijuna kuna

Nastavljamo s dobrim rezultatima korištenja novca iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, kojeg koristimo kroz različite mjere Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Za javne sustave za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda, Agencija za plaćanja u poljoprivredi danas je potpisala 44 ugovora s isporučiteljima vodnih usluga vrijedna ukupno 164 milijuna kuna.

„Dostupnost vodoopskrbe našim poljoprivrednicima preduvjet je poljoprivredne proizvodnje u 21. stoljeću. Dobro je da za takve mjere imamo na raspolaganju novac iz EU i da ga ovako dobro koristimo“

– izjavila je državna tajnica Marija Vučković

 

 

Agencija je završila obradu svih projekata pristiglih na natječaj za provedbu tipa operacije 7.2.1. „Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda“, čiji su korisnici javni isporučitelji vodnih usluga javne vodoopskrbe ili javne odvodnje.

Odobrena su ukupno 74 projekta u vrijednosti od 300 milijuna kuna, a potpora iznosi do 100% ukupnih prihvatljivih troškova. Najviši iznos javne potpore je 1 milijun eura. Sa 12 korisnika iz Istarske županije isti ugovori potpisani su prošli mjesec u vrijednosti od 64,8 milijuna kuna, a sutra u Splitu potpisat će se preostalih 18 ugovora s korisnicima iz četiri dalmatinske županije u vrijednosti 71,3 milijuna kuna. Nakon potpisivanja ugovora korisnik može krenuti u postupak prikupljanja ponuda, a nakon izdavanja Odluke o dodjeli sredstava korisnik može zatražiti predujam do 50 % odobrenih sredstava javne potpore.

„Čestitam svim korisnicima na kvalitetno pripremljenim projektima i raduje me što većina projekata dolazi iz manje razvijenih općina i gradova. “

– izjavila je Matilda Copić, ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.