Novosti

Održana edukacija poljoprivrednih proizvođača na 18. Danima voća Koprivničko – križevačke županije

U Đurđevcu, 30. rujna, u sklopu 18. Dana voća – manifestacije posvećenoj voćarskoj proizvodnji na području Koprivničko-križevačke županije, održana je edukacija poljoprivrednih proizvođača o mjerama ruralnog razvoja s ciljem njihove bolje pripreme za tržište. Raspravljalo se i o posljedicama mraza u voćnjacima i mogućnostima suzbijanja jabučne krvave uši i kalifornijske štitaste uši.

Dani voća Koprivničko-križevačke županije ove su se godine održali 30. rujna i 01. listopada u Đurđevcu. Prvi dan manifestacije je bio namijenjen edukaciji voćara te su na stručnom skupu sudjelovali djelatnici Savjetodavne službe i Ministarstva poljoprivrede. Drugi izložbeno – prodajni dio manifestacije održan je u subotu na Trgu svetog Jurja gdje je 50 izlagača predstavilo svoje voće i proizvode od voća.

Manifestaciju su organizirali Koprivničko-križevačka županija, Grad Đurđevac, Savjetodavna služba Koprivničko-križevačke županije, Udruga voćara i proizvođača voćnih prerađevina Koprivničko-križevačke županije, Turistička zajednica Grada Đurđevca i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.