Novosti

Održana šesta sjednica Odbora za praćenje provedbe PRR RH 2014.-2020.

Šesta sjednica Odbora za praćenje provedbe Programa ruralnog razvoja, koji zasjeda dva puta godišnje, održana je 20. studenoga 2018. u Zagrebu.

Odbor se sastoji od imenovanih predstavnika iz tijela državne uprave, lokalne i područne (regionalne) samouprave, javnih tijela, socijalnih i gospodarskih partnera, predstavnika akademske zajednice te predstavnika organizacija civilnog društva.

U ime Ministarstva poljoprivrede zasjedanje Odbora vodio je pomoćnik ministra Krešimir Ivančić, a sudjelovali su i predstavnici Europske komisije Michael Pielke i Zbigniew Fafara.

Na sjednici se raspravljalo o statusu provedbe Programa ruralnog razvoja kao i statusu Okvira uspješnosti. Razmatrane su izmjene Programa ruralnog razdoblja, koje Upravljačko tijelo namjerava do kraja godine poslati na odobrenje Europskoj komisiji. Predstavljen je okvir te su najavljene aktivnosti pripreme programskog razdoblja 2020.-2027. u okviru reforme Zajedničke poljoprivredne politike Europske unije za iduću financijsku perspektivu.

Po usvajanju zapisnika sa sjednice od strane Odbora isti će biti objavljen na  ruralnirazvoj.hr .

 

.