Novosti

Održan radni sastanak u Hrvatskom centru za razminiranje

Povodom objavljenog natječaja za podnošenje zahtjeva za potporu iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR) za dodjelu potpore za „Razminiranje poljoprivrednog zemljišta“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. u četvrtak 12. svibnja održan je radni sastanak na kojem su prisustvovali županijski koordinatori za razminiranje, predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te Hrvatskog centra za razminiranje, u kojem je sastanak i održan.  

Predstavnike županija, koje spadaju u prihvatljive korisnike ove vrste potpore, djelatnici ministarstva i Agencije za plaćanja upoznali su s procedurama vezanim uz postupak javne nabave te s procedurom same prijave na natječaj, dok su djelatnici HCR-a županijama pripremili dokumentaciju iz svoje nadležnosti koju je potrebno priložiti uz prijavu.

Tijekom sastanka  prisutni su se osvrnuli i na prošlogodišnju realizaciju poslova razminiranja poljoprivrednih površina financiranih sredstvima EPFRR-a čija trenutna realizacija iznosi 85,5 %.