Novosti

OBILJEŽAVANJE DANA EUROPE

Tema ovogodišnjeg Europskog tjedna i središnja proslava Dana Europe, koji se tradicionalno obilježava 9. svibnja, su kretanje i očuvanje okoliša.

Europski tjedan je otvoren 7. svibnja 2016. na Europskom trgu u Zagrebu  središnjom proslavom pod nazivom EU PIKNIK(739 kB) tijekom koje su se na informativnim štandovima uz sudjelovanje tradicionalnih partnera promotivnim materijalom i kulturnim programom predstavile države članice – Austrija, Bugarska, Češka, Danska, Finska, Francuska, Grčka, Hrvatska, Irska, Italija, Litva, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska i Švedska.

Građani su imali priliku se informirati o temama povezanima s EU-om i europskim fondovima te porazgovarati s članovima Europskog parlamenta iz Hrvatske. Djelatnici Ministarstva poljoprivrede su zainteresiranim građanima pružili informacije i promotivne materijale povezane s Programom ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020.

Organizatori ovog informativno-edukativnog događaja su Ured za informiranje Europskog parlamenta, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj te Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj.

Više informacija o cijelom programu Europskog tjedna možete pogledati ovdje.