Natječaji

Natječaj za tip operacije 6.2.1. “Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima”

Zatvoren
Mjera
Podmjera
06.2
Tip operacije
6.2.1
Datum objave
31. 1. 2018
Datum prijave
26. 3. 2018
Kraj prijave
7. 5. 2018
Vrijednost natječaja
278.628.000,00 HRK
Potencijalni korisnici
Poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika najmanje jednu godinu prije podnošenja Zahtjeva za potporu
Područje
Sektor prerade i/ili marketinga i/ili izravne prodaje, Sektor pružanja usluga u ruralnim područjima, Sektor turizma u ruralnom području, Sektor tradicijskih i umjetničkih obrta u
Sufinanciranje

Visina potpore po korisniku iznosi 372.000,00 HRK.

Dokumentacija

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju danas je objavila Natječaj za provedbu podmjere 6.2. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ tipa operacije 6.2.1. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. 

Svrha ovog natječaja je stvaranje novih nepoljoprivrednih djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima, uz održavanje postojeće zaposlenosti ili stvaranje novih radnih mjesta, s ciljem smanjenja depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja.

Stoga je moguće ulagati u sektor prerade i marketinga ili izravne prodaje proizvoda, sektor pružanja usluga u ruralnim područjima koji može obuhvaćati: usluge u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima,  usluge u društvenim djelatnostima i intelektualne usluge. Moguće je ulagati i u sektor turizma u ruralnom području te u sektor tradicijskih i umjetničkih obrta.

Prihvatljivi korisnici su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika najmanje jednu godinu prije podnošenja Zahtjeva za potporu, koja pripadaju ekonomskoj veličini iskazanoj u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od najmanje 1.000 eura, u rangu mikro ili malog poduzeća. 

Visina potpore po korisniku nakon drugih izmjena Natječaja iznosi 372.000,00 kuna, a zahtjev za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u.

Više informacija o provedbi spomenutog Natječaja pronađite ovdje.