Mjera

M22 – Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni učinkom ruske invazije na Ukrajinu

U okviru ove mjere pruža se izvanredna i privremena hitna potpora poljoprivrednicima koji su posebno pogođeni posljedicama ruske invazije na Ukrajinu, s ciljem osiguravanja kontinuiteta njihovih poslovnih aktivnosti, konkurentnosti i održivosti gospodarstva.

Mjera 22 „Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni učinkom ruske invazije na Ukrajinu“ – „POLJOPRIVREDNICI“

Svrha Natječaja je potpore poljoprivrednicima koji su posebno pogođeni učinkom ruske invazije na Ukrajinu i koji ispunjavaju uvjete iz podtočke 2.1. Natječaja.

Ciljevi mjere su ublažavanje učinaka ruske invazije na Ukrajinu te osiguravanje likvidnosti poljoprivrednika.

Prihvatljivi korisnici su poljoprivredna gospodarstva ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva > 3.000 EUR SO, koja sudjeluju u mjeri 10 i/ili 11 Programa u 2022. godini.

Paušalna potpora u iznosu je od 1.000 EUR do 15.000 EUR.

Mjera 22 „Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni učinkom ruske invazije na Ukrajinu“ – „MSP-ovi“

Svrha Natječaja je dodjela potpore MSP-ovima koji su posebno pogođeni učinkom ruske invazije na Ukrajinu i koji ispunjavaju uvjete iz podtočke 2.1. Natječaja.

Ciljevi mjere su ublažavanje učinaka ruske invazije na Ukrajinu te osiguravanje likvidnosti MSP-ova.

Prihvatljivi korisnici su ekološki prerađivači u rangu mikro, malih i srednjih poduzeća registrirani za preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda iz Priloga I. Ugovoru ili pamuka, osim proizvoda ribarstva.

Paušalna potpora u iznosu je od 3.000 EUR do 25.000 EUR.