Novosti

Konzultacije s dionicima: AKIS, informiranje i edukacija poljoprivrednika (28.6.2022.)

Podsjećamo da je u tijeku treći krug konzultacija s dionicima u okviru izrade Strateškog plana ZPP-a. Nakon rasprave o Izravnim plaćanjima, Zelenoj arhitekturi, Digitalizaciji i lokalnom razvoju, Mladima, Šumarstvu, Održivom stočarstvu i krškim pašnjacima nastavljamo sa temom AKIS, informiranje i edukacija poljoprivrednika.

Sustav AKIS podrazumijeva aktivnu suradnju i razmjenu informacija te znanja između uključenih subjekata, stalnu prilagodbu potrebama proizvođača i ruralnih zajednica uz ostvarenja konkretnih, mjerljivih rezultata za poboljšanje proizvodnje, otpornost i održivost poljoprivredno-prehrambenog sustava.

Hrvatska ima sve preduvjete za izgradnju snažnog sustava prijenosa znanja i inovacija u poljoprivredi (AKIS), no samo zajedničkim nastojanjima i radom ovaj sustav možemo graditi na zdravim temeljima te pružati mogućnosti osposobljavanja i usavršavanja, davanje tehničkih savjeta, informacija i učenja o inovacijama u tehnologiji, proizvodnoj praksi i sustavima upravljanja te zahtjevima usklađenosti s propisima.

Stoga još jednom pozivamo sve zainteresirane da sudjeluju u ovim konzultacijama, kako prisustvom na prezentaciji u utorak, 28. lipnja 2022. godine, u 13 sati, u Kino dvorani Ministarstva poljoprivrede (poveznica za prijavu), tako i slanjem svojih komentara preko obrasca.

ZPP Strateški plan 2023.-2027. će odrediti smjernice razvoja AKIS-a u RH, a dodatni materijali će biti dostupni i na poveznici.