Novosti

Informativna radionica “LEADER i mogućnosti Programa ruralnog razvoja 2014.-2020.”

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Mreže za ruralni razvoj, odnosno suorganizaciji Mreže za održivi razvoj Hrvatske, u subotu 27. kolovoza 2016.godine na Izletištu Ključić brdo, Ključićka cesta 118, 10 413 Kravarsko, održati će se informativna radionica “LEADER i mogućnosti Programa ruralnog razvoja 2014.-2020.”

Korisnicima će biti pružen širok spektar zanimljivih i vrijednih informacija vezanih uz realizaciju podmjere 19.1 “Pripremna pomoć” te natječaja za podmjeru 19.2 “Provedba operacija unutar CLLD strategije”, a jednako tako, fokus će biti na budućnosti zadruga i proizvođačkih organizacija kroz zajedničku poljoprivrednu politiku s osvrtom na mjeru 09 “Proizvođačke grupe i organizacije”. Također,  potencijalni korisnici mjere 08 “Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma” mogu pronaći odgovore na pitanja koja ih zanimaju, primjerice o postupcima prikupljanja ponuda i javnoj nabavi, koje će prezentirati djelatnici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

U drugom dijelu radionice raspravljati će se o preporukama i poboljšanju kriterija za podmjeru 6.1. “Potpora mladim poljoprivrednicima” te podmjeru 6.3. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” te o aktualnim rezultatima završenih natječaja i najavi planirane objave natječaja do kraja 2016. godine.

Najavljeno je da će djelatnici Porezne uprave Ministarstva financija održati prezentaciju vezanu uz porezne i knjigovodstvene aspekte bespovratnih potpora Europske unije, posebice za male poljoprivrednike. Završni dio radionice odnosi se na LEADER u Hrvatskoj, te primjere dobre prakse u realizaciji bespovratnih sredstava iz EU fondova, a na samom kraju predstaviti će se neke od inovativnih tehnologija i raspravljati o budućnosti poljoprivredne proizvodnje.

Za dolazak na radionicu nije potrebna prethodna prijava, dakle slobodna je za sve zainteresirane korisnike kojima su neke od tema važne i zanimljive. Dolazak sudionika predviđen je za 10,30 sati.

Više informacija pronađite na mrežnoj stranici Mreže za ruralni razvoj.