Novosti

Dorađeni Program ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020. poslan u EU

Nakon intenzivnog rada na usuglašavanju 378 komentara pristiglih na prvu inačicu Programa ruralnog razvoja RH, danas 13. veljače smo i službeno, putem SFC sustava poslali dorađen Program koji bi kao takav trebao biti i usvojen, o čemu bi nas EK trebala obavijestiti već do sredine ožujka.
Razlog za puni optimizam i vjeru kako će danas poslana inačica biti i službeno odobrena, temeljimo na izvrsnoj suradnji s kolegama iz Opće uprave za poljoprivredu (DG Agri) s kojima smo bili u stalnom, svakodnevnom kontaktu.
Sva otvorena pitanja smo rješavali putem videokonferencija, od kojih je zadnja održana 29. siječnja.
Od tada do danas smo sve izmjene ukucavali u računalni program (SFC), a paralelno s njim smo i svakodnevno slali word inačicu teksta na dodatnu provjeru.

Zahvaljujući nesebičnom angažmanu svih djelatnika Uprave za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju, ali i kolega u Općoj upravi za poljoprivredu Europske komisije, ovaj složeni proces smo priveli kraju, vjerujemo na zadovoljstvo hrvatskih poljoprivrednika, ali i svekolike javnosti.
Pred nama je još mnogo posla, prvenstveno vezanog uz izradu podzakonskih akata, ali želja za početkom pune provedbe cjelokupnog  Programa, daje nam svima dobar „vjetar“ u leđa.