Novosti

1. sastanak EIP-AGRI Fokus grupe „Robusni i otporni sustavi mljekarske proizvodnje” – Zagreb, 23. i 24. studenog 2016.

EIP-AGRI će u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede Republike Hrvatske u Zagrebu, 23. i 24. studenog 2016. godine održati 1. sastanak Fokus grupe „Robusni i otporni sustavi mljekarske proizvodnje”. U radu fokus grupe sudjeluje 20 stručnjaka iz 12 država članica, te predstavnici DG Agri-a i Europskog inovacijskog partnerstva (EIP).

Fokus grupa ima zadaću identificirati nove ili nedovoljno iskorištene stočarske prakse koje povećavaju čvrstoću tjelesne građe/konstitucije u rodoslovlju mliječnih goveda u različitim sustavima proizvodnje i različitim regijama (u obzir se mogu uzeti dobre stočarske prakse i strategije koje povećavaju proizvodnu održivost u datim proizvodnim uvjetima – ekonomska isplativost proizvodnje, izdržljivost i fleksibilnost kod upravljanja proizvodnjom).

Isto tako, sudionici sastanka će analizirati učinak najperspektivnijih identificiranih pristupa i praksi na profitabilnost i dobrobit životinja, njihov uspjeh odnosno neuspjeh i prepreke za provedbu.

Sudionici sastanka predstaviti će rješenja za navedene aspekte i predložiti potencijalne inovativne ideje za projekte Operativnih skupina na temelju utvrđenih potreba iz prakse.