Prihvatljivi korisnici su aktivni poljoprivrednici koji ispunjavaju uvjete prihvatljivosti.
Za potporu su prihvatljive voćne vrste:
Juglans regia (orah), Coryllus avellana (lijeska), Malus domestica (jabuka), Pyrus communis (kruška), Persica vulgaris (breskva), Persica vulgaris (nektarina), Armeniaca vulgaris (marelica), Cerasus avium (trešnja), Cerasus vulgaris (višnja), Prunus domestica (šljiva), Amygdalus communis (badem), Citrullus vulgaris (lubenica), Cucumis melo (dinja), Citrus reticulata (mandarina), Punica granatum (nar), Fragaria ananassa (jagoda), Vaccinium corymbosum (borovnica), Rubus idaeus (malina), Rubus plicatus (kupina), Ficus carica (smokva).
U godini podnošenja zahtjeva mora biti ispunjen kriterij minimalne površine pod voćnom vrstom za koju se potpora traži.
Minimalna prihvatljiva površina za svaku prihvatljivu voćnu vrstu iznosi:
2 ha za orah i lijesku (svake vrste pojedinačno)
1 ha za jabuku i krušku (svake vrste pojedinačno)
0,5 ha za breskvu i/ili nektarinu
0,5 ha za marelicu, trešnju, višnju, šljivu, badem, lubenicu, dinju (svake vrste pojedinačno)
0,25 ha za mandarinu, nar, jagodu, borovnicu, malinu, kupinu i smokvu (svake vrste pojedinačno).
Potpora se dodjeljuje za prvih dvadeset (20) prihvatljivih hektara pod voćnim kulturama, a zbrajaju se one površine za koje je zadovoljena minimalno prihvatljiva površina po pojedinoj voćnoj vrsti.
Kako bi potpora bila dodijeljena, korisnik mora dokazati minimalnu proizvodnju ploda voća (t/ha) za svaku voćnu kulturu za koju je podnesen zahtjev. Minimalna proizvodnja ploda voća (t/ha) za svaku prihvatljivu vrstu bit će definirana internim dokumentom.
Korisnik, u kalendarskoj godini u kojoj je podnesen zahtjev za potporu, mora završiti tečaj izobrazbe na temu održive proizvodnje u sektoru voćarske proizvodnje.
Prihvatljivi korisnici su aktivni poljoprivrednici koji ispunjavaju uvjete prihvatljivosti.
Za potporu su prihvatljive voćne vrste:
Juglans regia (orah), Coryllus avellana (lijeska), Malus domestica (jabuka), Pyrus communis (kruška), Persica vulgaris (breskva), Persica vulgaris (nektarina), Armeniaca vulgaris (marelica), Cerasus avium (trešnja), Cerasus vulgaris (višnja), Prunus domestica (šljiva), Amygdalus communis (badem), Citrullus vulgaris (lubenica), Cucumis melo (dinja), Citrus reticulata (mandarina), Punica granatum (nar), Fragaria ananassa (jagoda), Vaccinium corymbosum (borovnica), Rubus idaeus (malina), Rubus plicatus (kupina), Ficus carica (smokva), Citrus x clementina (klementina), Citrus x sinensis (naranča), Citrus limon (limun), Citrus x paradisi (grejpfrut).
U godini podnošenja zahtjeva mora biti ispunjen kriterij minimalne površine pod voćnom vrstom za koju se potpora traži.
Minimalna prihvatljiva površina za svaku prihvatljivu voćnu vrstu iznosi:
2 ha za orah i lijesku (svake vrste pojedinačno)
1 ha za jabuku i krušku (svake vrste pojedinačno)
0,5 ha za breskvu i/ili nektarinu
0,5 ha za marelicu, trešnju, višnju, šljivu, badem, lubenicu, dinju (svake vrste pojedinačno)
0,25 ha za nar, jagodu, borovnicu, malinu, kupinu i smokvu (svake vrste pojedinačno)
0,25 ha za mandarinu, klementinu, naranču, limun, grejpfrut (pojedinačno ili mješovito).
Potpora se dodjeljuje za prvih dvadeset (20) prihvatljivih hektara pod voćnim kulturama, a zbrajaju se one površine za koje je zadovoljena minimalno prihvatljiva površina po pojedinoj voćnoj vrsti.
Kako bi potpora bila dodijeljena, korisnik mora dokazati minimalnu proizvodnju ploda voća (t/ha) za svaku voćnu kulturu za koju je podnesen zahtjev. Minimalna proizvodnja ploda voća (t/ha) za svaku prihvatljivu vrstu bit će definirana internim dokumentom.
Korisnik, u kalendarskoj godini u kojoj je podnesen zahtjev za potporu, mora završiti tečaj izobrazbe na temu održive proizvodnje u sektoru voćarske proizvodnje ili koristiti individualno savjetovanje ili sudjelovati u demonstracijskoj aktivnosti na istu temu.