Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj
Europa ulaže u ruralna područja

Hr EU

Novosti

Održan prvi sastanak regionalnih koordinatora lokalnih razvojnih agencija s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja

Danas, 24. siječnja, u Kino dvorani Ministarstva Gospodarstva, održan je prvi sastanak s regionalnim koordinatorima na temu provedbe Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.- 2020. Na sastanku su sudjelovali regionalni koordinatori imenovani od strane regionalnih razvojnih agencija čiji su osnivači jedinice lokalne (regionalne) samouprave te predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Cilj sastanka je bio upoznavanje s izmjenama u mjerama ruralnog razvoja koje nas očekuju u nadolazećem razdoblju.

Nazočnima se obratio pomoćnik ministra, gosp. Krešimir Ivančić koji je istaknuo svu važnost koordiniranog djelovanja svih tijela uključenih u upravljanje i provedbu Programom, kao osnovnog preduvjeta boljeg povlačenja sredstava.

Uloga regionalnih koordinatora i njihovih institucija je informiranje potencijalnih korisnika na svojim područjima o mogućnostima koje im se pružaju u sklopu Programa ruralnog razvoja.

U dinamičnu raspravu uključio se veliki broj sudionika koji su imali brojna pitanja vezana uz pojedine mjere, poglavito mjeru 7, podmjeru 7.4 za koju se s nestrpljenjem očekuje objava prvog natječaja. Sudionici su imali i konstruktivnih prijedloga koji bi, po njihovu mišljenju, trebali doprinijeti kvaliteti projekata koji će se prijavljivati na buduće natječaje.

Sastanak regionalnih koordinatora

Dogovoreno je kako će se ovakvi i slični sastanci održavati najmanje jednom mjesečno, odnosno i češće kada se za tim ukaže potreba.

Kontakt podatke regionalnih koordinatora moći ćete uskoro pogledati na našem Facebook profilu, kao i u sljedećem Glasniku.

Podsjećamo, mjesečno elektronsko izdanje Glasnika Uprave za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju sadrži najvažnije i najzanimljivije teme vezane uz ruralni razvoj, nadolazeće natječaje i one u tijeku te pitanja korisnika, a možete se besplatno pretplatiti ukoliko ostavite svoju adresu  e – pošte na našoj početnoj stranici ruralnirazvoj.hr, u kućici “PRIJAVITE SE NA GLASNIK”.

 

Slika