Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj
Europa ulaže u ruralna područja

Hr EU

Novosti

Održan 20. proljetni međunarodni sajam u Gudovcu

U Gudovcu, pokraj Bjelovara, od 31. ožujka do 02. travnja, u organizaciji Bjelovarskog sajma, održan je “20. proljetni međunarodni sajam” na kojem su i ove godine posjetitelji sajma imali priliku upoznati se s radom i bogatom ponudom mnogobrojnih izlagača iz područja poljoprivrede, gospodarstva i obrta. U sklopu Sajma je organizirana je i sajamska manifestacija “2. Drvni svijet” s prezentacijama opreme za šumarstvo i drvne tehnologije.

Gudovac, 31.03.2017. Potpisivanje Akcijskog plana MP i MP Kine

Prvi dan sajma, nakon svečanog otvorenja, obilježilo je potpisivanje Akcijskog plana između Ministarstva poljoprivrede RH i Ministarstva poljoprivrede NR Kine o suradnji na području poljoprivrede za 2017. – 2018. godinu, s ciljem unaprjeđenja suradnje. Akcijski plan su potpisali zamjenik ministra poljoprivrede NR Kine g. Qu Dongyu i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede RH g. Tugomir Majdak. Akcijski plan podrazumijeva osnivanje Zajedničke hrvatsko – kineske radne skupine za poljoprivrednu suradnju, suradnju u istraživačkom radu na području biljnih genetskih resursa, oplemenjivanju ratarskih kultura, proizvodnji i doradi sjemena te ubrzanje i olakšavanje izvoznih procedura. Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je pregovore o odobravanju izvoza kože preživača, proizvoda ribarstva (konzerve), mlijeka i proizvoda od mlijeka te mesa i proizvoda od mesa.

Gudovac

Djelatnici Uprave za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju su za sve dane trajanja sajma direktno korisnicima pružali informacije o mogućnostima ostvarivanja potpora u sklopu Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020. Poljoprivrednici su na sajmu, kod različitih izlagača, imali priliku nabaviti sjemensku robu, zaštitna sredstva i poljoprivrednu mehanizaciju, a organizirani su različiti stručni skupovi, okrugli stolovi, predavanja te prezentacije rada poljoprivrednih strojeva.