Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj
Europa ulaže u ruralna područja

Hr EU

Novosti

Pozivamo Vas na radni ručak s ministrom Tolušićem i manifestaciju “Naše domaće, sada i ubuduće” u Sinju

U petak, 23. ožujka 2018. godine, u u Hotelu Alkar, Vrlička ulica 50, s početkom u 10,00 sati, održati će se peto po nizu događanje u okviru manifestacije "NAŠE DOMAĆE, SADA I UBUDUĆE". Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju će kroz 21 županiju promovirati novosti iz Programa ruralnog razvoja te hrvatske poljoprivredne proizvode. Prijavite se u nastavku.

“Naše domaće, sada i ubuduće” u Vodicama

U petak, 16. ožujka 2018. godine, u Vodicama je održana četvrta u nizu manifestacija „Naše domaće, sada i ubuduće“ koja informira poljoprivrednike kako do EU novca za ruralni razvoj: za opremanje farmi, izgradnju pogona, osiguranje usjeva, ali i za zelenu poljoprivredu – čije prakse poljoprivrednicima donose dodatni izvor zarade. Više u nastavku.

Važna obavijest za korisnike IAKS mjera

Poštovani korisnici, kao biste mogli voditi evidenciju obveza sukladno propisanim obrascima za mjeru 10 ‘Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene‘ i mjeru 11 ‘Ekološki uzgoj‘ iz Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2018. (NN broj 19/2018), pripremili smo ih u Word verziji. Također, radi lakšeg snalaženja objavljujemo popis obvezne dokumentacije koju […]

Obavijest o održavanju radionice u Opuzenu – tip operacije 6.2.1.“Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima”

Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju organizira radionicu za potencijalne korisnike mjere 6 “Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja”, podmjere 6.2, tipa operacije 6.2.1 “Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., koja će se održati u Opuzenu. Prijavite se u nastavku.

Izmjene natječaja za tip operacije 4.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” – sekto...

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavljuje 13. ožujka 2018. godine Izmjene natječaja za podmjeru 4.1 Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva - provedba tipa operacije 4.1.1. "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava", sektor biljne proizvodnje. Više u nastavku.

Izmjena natječaja za tip operacije 16.1.1.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavljuje 13. ožujka 2018. godine Izmjene natječaja za Podmjeru 16.1. Potpora za osnivanje i rad operativnih skupina Europskog partnerstva za inovacije (EIP) za poljoprivrednu produktivnost i održivost – provedba tipa operacije 16.1.1. Potpora za osnivanje operativnih skupina. Izmjene ovog natječaja odnosi se na Prilog 3 – Ugovor o financiranju. […]

Pozivamo Vas na radni ručak s ministrom Tolušićem i manifestaciju “Naše domaće, sada i ubuduće” u Vodicama

U petak, 16. ožujka 2018. godine, u hotelu Punta, Grgura Ninskog 1, s početkom u 10,00 sati, održati će se četvrto po nizu događanje u okviru manifestacije "NAŠE DOMAĆE, SADA I UBUDUĆE". Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju će kroz 21 županiju promovirati novosti iz Programa ruralnog razvoja te hrvatske poljoprivredne proizvode. Prijavite se u nastavku.

„Naše domaće, sada i ubuduće“ u Osijeku– radionice o novim mjerama financiranja ruralnog razvoja i radni ručak s ministrom poljoprivrede

Danas je u Osijeku održana treća u nizu manifestacija „Naše domaće, sada i ubuduće“ koja informira poljoprivrednike kako do EU novca za ruralni razvoj: za opremanje farmi, izgradnju pogona, osiguranje usjeva, ali i za zelenu poljoprivredu – čije prakse poljoprivrednicima donose dodatni izvor zarade. Radionice su održali predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Više u nastavku.

Obavijest o izmjenama natječaja za tip operacije 6.2.1.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavljuje 9. ožujka 2018. godine Izmjene natječaja za podmjeru 6.2. Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima za tip operacije 6.2.1. Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Pozivamo Vas na radni ručak s ministrom Tolušićem i manifestaciju “Naše domaće, sada i ubuduće” u Osijeku

U ponedjeljak, 12. ožujka 2018. godine, u hotelu Osijek, Šamačka 4, s početkom u 10,00 sati, održati će se treće po nizu događanje u okviru manifestacije "NAŠE DOMAĆE, SADA I UBUDUĆE". Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju će kroz 21 županiju promovirati novosti iz Programa ruralnog razvoja te hrvatske poljoprivredne proizvode. Prijavite se u nastavku.

POZIVAMO VAS NA RADNI RUČAK S MINISTROM TOLUŠIĆEM I MANIFESTACIJU ‘NAŠE DOMAĆE, SADA I UBUDUĆE’

Od ponedjeljka 5. ožujka 2018. počela je manifestacija ‘NAŠE DOMAĆE, SADA I UBUDUĆE’ kojom će kroz 21 županiju Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju promovirati hrvatske poljoprivredne proizvode te novosti u Programu ruralnog razvoja. Tom prilikom zainteresirani će se moći prijaviti i za sudjelovanje na radionicama gdje će moći saznati više […]

Ministar Tomislav Tolušić otvorio 3. SLAVONIKU u Osijeku

Ministar Tomislav Tolušić otvorio je danas 3. nacionalnu poljoprivrednu konferenciju Slavonika na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku. Ministar se u pozdravnom govoru osvrnuo na aktualno stanje u poljoprivredi danas i projekte na kojima Ministarstvo radi u ovoj godini. Više u nastavku.

Status izmjena i usklađivanja lokalnih razvojnih strategija i natječaja LAG-ova

LAG Moslavina, LAG Petrova Gora i LAG Posavina objavili su LAG natječaje za tip operacije 6.3.1 “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” nakon što su Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Ministarstvo poljoprivrede u proteklih nekoliko mjeseci ostvarili potrebne preduvjete za objavu LAG natječaja (izrađeni su Sporazum o suradnji u izvršavanju delegiranih administrativnih provjera, Smjernice za provedbu postupka odabira projekata).

OBAVIJEST-Novi termin za radionicu za tip operacije 7.2.2. “Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta”

Nakon prvotne odgode zbog vremenskih neprilika, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede ponovno poziva sve korisnike tipa operacije 7.2.2. “Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta”s kojima su potpisani ugovori o financiranju na radionice o daljnjim provedbenim aktivnostima u sklopu projekta. Tema radionice je: Priprema i provedba postupka javne nabave u sklopu […]