Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj
Europa ulaže u ruralna područja

Hr EU

Novosti

Održan treći dan Tjedna EU fondova posvećen Programu ruralnog razvoja

U Zagrebu, 26. travnja 2017. godine u hotelu Sheraton, održan je treći dan u sklopu Tjedna EU fondova (24. - 28. travnja 2017. godine) posvećen predstavljanju Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. - 2020. koji je privukao iznimno veliki broj posjetitelja.
obavijest

Raspisano je 5 natječaja za podmjeru 4.1.

Danas je stupio na snagu Pravilnik o provedbi mjere 4 „Ulaganja u fizičku imovinu, podmjere 4.1 „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. ("Narodne novine", broj 37/2017). Novine koje Pravilnik donosi pogledajte u nastavku.
ruralni-razvoj-mjera-04

Započelo izdavanje Odluka o privremenoj raspodjeli sredstava za treći natječaj za operaciju 4.1.2.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem Odluka o privremenoj raspodjeli sredstava za korisnike koji su se javili na treći natječaj za provedbu podmjere 4.1. "Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva" - provedba operacije 4.1.2. "Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš".
TJEDAN_EU_FONDOVA

Tjedan EU fondova 2017.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u suradnji s drugim partnerskim institucijama, organizira informativno-edukativni događaj pod nazivom „Tjedan EU fondova“ koji će se održati od 24. do 28. travnja 2017. u hotelu Sheraton u Zagrebu. Treći dan Tjedna EU fondova, 26. travnja, rezerviran je za predstavljanje Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. - 2020.
Sretan_Uskrs!

Čestitka

Poštovani korisnici, želimo Vam sretan, miran i blagoslovljen Uskrs!
sjenaža

Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o provedbi Mjere 03 »Sustavi kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode«, NN 33/2017

U Narodnim novinama broj 33 od 7. travnja 2017. godine, objavljen je Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o provedbi Mjere 03 »Sustavi kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode«, Podmjere 3.1. »Potpore za novo sudjelovanje u sustavima kvalitete« i Podmjere 3.2. »Potpora za aktivnosti informiranja i promoviranja koje provode skupine proizvođača na unutarnjem tržištu« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.
obavijest

Izmjene i dopune 1. Natječaja za provedbu tipa operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno...

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 04. travnja 2017. godine Izmjene i dopune 1. Natječaja za provedbu tipa operacije 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu".
Bjelovarski_sajam

Održan 20. proljetni međunarodni sajam u Gudovcu

U razdoblju od 31. ožujka do 02. travnja održan je 20. proljetni međunarodni sajam u Gudovcu. Na sajmu je potpisan Akcijski plan između Ministarstva poljoprivrede RH i Ministarstva poljoprivrede NR Kine o suradnji na području poljoprivrede za 2017. - 2018. godinu.
općina

Natječaj za operaciju 7.1.1. – Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj jedinica lokalne samouprave

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 27. ožujka 2017. drugi Natječaj za provedbu podmjere 7.1. "Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj općina i sela u ruralnim područjima i njihovih temeljnih usluga te planova zaštite i upravljanja koji se odnose na lokalitete Natura 2000 i druga područja visoke prirodne vrijednosti" – provedba operacije 7.1.1." Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj jedinica lokalne samouprave".
traktor

Obavijest korisnicima o zahtjevima za promjenu ponuditelja u operaciji 4.1.1.

Sukladno članku 21. stavak 1. Pravilnika o provedbi Mjere M04 "Ulaganja u fizičku imovinu", Podmjere 4.1. "Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020. (Narodne novine 7/15) korisnik treba za svaku pojedinačnu nabavu/ulaganje dostaviti jednu ponudu. Više u nastavku.

Održana radionica o novostima u provedbi mjere 4 “Ulaganja u fizičku imovinu”

U utorak, 21. ožujka 2017. godine, u kino dvorani Ministarstva gospodarstva održana je radionica na kojoj su sudjelovali Regionalni koordinatori, Savjetodavna služba te predstavnici LEADER mreže Hrvatske, Hrvatske mreže za ruralni razvoj, Mreže za održivi razvoj Hrvatske te poslovni savjetnici (konzultanti). Radionica je bila vezana uz novosti u mjeri 4 "Ulaganja u fizičku imovinu", podmjerama 4.1. i 4.2. iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020. Više u nastavku.

Obavijest za korisnike mjere 3 “Sustavi kvalitete za poljoprivredne proizvode i hranu”

Poštovani potencijalni korisnici Mjere 3, obavještavamo Vas kako se, za danas najavljeno raspisivanje natječaja za tip operacije 3.1.1. odgađa za datume između 03. i 07. travnja 2017. godine. Razlog odgode je potreba da se Pravilnik dodatno uskladi s odredbama odgovarajućih uredbi EU. Raspisivanje natječaja za tip operacije 3.2.1. bit će poznat nakon dobivanja očitovanja od strane Europske komisije za određene odredbe koje su vezane uz tip operacije 3.2.1. O novom datumu raspisivanja natječaja za tip operacije 3.2.1. bit ćete pravovremeno obaviješteni putem naše mrežne stranice i naših profila na društvenim mrežama.