Novosti

Važna obavijest korisnicima tipa operacije 6.3.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”

Ministarstvo poljoprivrede kao Upravljačko tijelo za provođenje Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.- 2020., obavještava sve korisnike tipa operacije 6.3.1. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava", da su sukladno Pravilniku o provedbi navedenog tipa operacije dužni, prilikom podnošenja Zahtjeva za isplatu II. rate dostaviti svu dokumentaciju kojom dokazuju provedbu svih aktivnosti navedenih u poslovnom planu te dokazivanje postizanja cilja ili ciljeva navedenih u poslovnom planu.
obavijest

Važna obavijest za korisnike mjere 4

Poštovani korisnici,   Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju jasno su opisali postupke i potrebne dokumente za ishođenje Mišljenja o usklađenosti dokumentacije s propisanim uvjetima vezano uz dobrobit životinja te veterinarsko-zdravstvene uvjete, kojeg je potrebno dostaviti kod ulaganja u objekte za životinje, unutar […]

Agencija za plaćanja objavila Javni poziv neovisnim stručnjacima za Mjeru 6

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je na mrežnim stranicama Javni poziv neovisnim stručnjacima na dostavu prijava za ekspertizu zahtjeva za potporu (Administrativna obrada zahtjeva za potporu – Mjera 6 iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.).
obavijest

Odgoda natječaja za tip operacije 6.2.1.

Obavještavamo vas kako se odgađa raspisivanje natječaja za tip operacije 6.2.1., najavljeno za 13. lipnja 2017. godine. Razlog odgode je rad na izradi novog Pravilnika koji će uskoro biti objavljen na e-savjetovanju, a nakon toga sukladno proceduri i u Narodnim novinama. Objavom novog Pravilnika u Narodnim novinama steći će se uvjeti za objavu natječaja.
radionica_PRRRH

Obavijest o održavanju radionice – pojašnjenje kriterija u podmjeri 4.1

U utorak, 13. lipnja s početkom u 11 sati, u Kino dvorani Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta održat će se radionica na kojoj će se još jednom raspraviti sve eventualne nedoumice vezane uz natječaj za podmjeru 4.1, poglavito one u vezi s kriterijima odabira broj 4 i 6 o kojima je zaprimljeno i najviše upita.Na radionici će djelatnici Upravljačkog tijela i Agencije za plaćanja dodatno obrazložiti navedene kriterije, ali i odgovoriti i na sva ostala pitanja.
obavijest

Obavijest korisnicima koji podnose Zahtjev za potporu na natječaju za operaciju 4.1.2.

Prenosimo informaciju Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za korisnike koji podnose Zahtjev za potporu na natječaju za operaciju 4.1.2. Objavljeni predložak Plana nabave/Tablice troškova i izračuna potpore kao i predložak dostupan za preuzimanje u AGRONET-u sadržavao je grešku u izračunu potpore za traktor. Više u nastavku.

Radionica za potencijalne korisnike tipa operacije 3.1.1. “Potpora za sudjelovanje poljoprivrednika u sustavima kvalitete za poljoprivredne i prehrambene ...

Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju organiziraju informativne radionice za 1. natječaj za tip operacije 3.1.1. u Splitu, Krapini, Rijeci i Belom Manastiru koje su namijenjene fizičkim i pravnim osobama upisanim u Upisnik poljoprivrednika koji žele biti uključeni u sustave kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Više u nastavku.
radionica_PRRRH

Nove radionice za potencijalne korisnike podmjere 4.2

Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska gospodarska komora organiziraju informativne radionice u Splitu i Osijeku na kojima će se poljoprivrednim proizvođačima i subjektima u poslovanju hranom predstaviti novosti o programskim i provedbenim elementima.

Obavijest korisnicima podmjere 4.1 – izračun EVPG-a

Izračuni EVPG-a izdaju se na temelju zadnjeg dostupnog Jedinstvenog zahtjeva za izravnu potporu i IAKS mjera ruralnog razvoja ukoliko isti sadrži podatke o kulturama i/ili životinjama koji su najveći dio prethodne ili tekuće proizvodne godine bile zastupljene na poljoprivrednom gospodarstvu. Više u nastavku.

Radionica za potencijalne korisnike podmjera 4.1 i 4.2

Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska gospodarska komora organiziraju informativnu radionicu na kojoj će se poljoprivrednim proizvođačima i subjektima u poslovanju hranom predstaviti novosti o programskim i provedbenim elementima podmjera 4.1 i 4.2.
šuma

Za održavanje šuma 17 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja RH

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izdala je 36 odluka kojima se korisnicima Mjere 8 Programa ruralnog razvoja „Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma“, dodjeljuju potpore u vrijednosti od gotovo 17 milijuna kuna.
obavijest

Zaprimanje upita za podmjeru 4.1 do petka

Obavještavamo vas kako se upit vezani uz natječaje za tipove operacija podmjere 4.1. koji su objavljeni u travnju, zaprimaju zaključno s petkom 26. svibnja.
zimnica

Natječaj za provedbu Podmjere 3.1. „Potpore za novo sudjelovanje u sustavima kvalitete“ – provedba tipa operacije 3.1.1. „Potpora za sudjelovanje p...

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 23. svibnja 2017. prvi Natječaj za provedbu Podmjere 3.1. „Potpore za novo sudjelovanje u sustavima kvalitete“ - provedba tipa operacije 3.1.1. „Potpora za sudjelovanje poljoprivrednika u sustavima kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode i u sustavu ekološke poljoprivredne proizvodnje“.
ruralni-razvoj-mjera-04

Obavijest o izmjenama natječaja za operaciju 4.1.1.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 22. svibnja 2017. godine Izmjene natječaja za podmjeru 4.1. - Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva.