Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj
Europa ulaže u ruralna područja

Hr EU

Novosti

općina

Natječaj za operaciju 7.1.1. – Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj jedinica lokalne samouprave

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 27. ožujka 2017. drugi Natječaj za provedbu podmjere 7.1. "Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj općina i sela u ruralnim područjima i njihovih temeljnih usluga te planova zaštite i upravljanja koji se odnose na lokalitete Natura 2000 i druga područja visoke prirodne vrijednosti" – provedba operacije 7.1.1." Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj jedinica lokalne samouprave".
traktor

Obavijest korisnicima o zahtjevima za promjenu ponuditelja u operaciji 4.1.1.

Sukladno članku 21. stavak 1. Pravilnika o provedbi Mjere M04 "Ulaganja u fizičku imovinu", Podmjere 4.1. "Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020. (Narodne novine 7/15) korisnik treba za svaku pojedinačnu nabavu/ulaganje dostaviti jednu ponudu. Više u nastavku.

Održana radionica o novostima u provedbi mjere 4 “Ulaganja u fizičku imovinu”

U utorak, 21. ožujka 2017. godine, u kino dvorani Ministarstva gospodarstva održana je radionica na kojoj su sudjelovali Regionalni koordinatori, Savjetodavna služba te predstavnici LEADER mreže Hrvatske, Hrvatske mreže za ruralni razvoj, Mreže za održivi razvoj Hrvatske te poslovni savjetnici (konzultanti). Radionica je bila vezana uz novosti u mjeri 4 "Ulaganja u fizičku imovinu", podmjerama 4.1. i 4.2. iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020. Više u nastavku.

Obavijest za korisnike mjere 3 “Sustavi kvalitete za poljoprivredne proizvode i hranu”

Poštovani potencijalni korisnici Mjere 3, obavještavamo Vas kako se, za danas najavljeno raspisivanje natječaja za tip operacije 3.1.1. odgađa za datume između 03. i 07. travnja 2017. godine. Razlog odgode je potreba da se Pravilnik dodatno uskladi s odredbama odgovarajućih uredbi EU. Raspisivanje natječaja za tip operacije 3.2.1. bit će poznat nakon dobivanja očitovanja od strane Europske komisije za određene odredbe koje su vezane uz tip operacije 3.2.1. O novom datumu raspisivanja natječaja za tip operacije 3.2.1. bit ćete pravovremeno obaviješteni putem naše mrežne stranice i naših profila na društvenim mrežama.
e-savjetovanja

SUDJELUJTE U RASPRAVI O NACRTU PRAVILNIKA ZA PODMJERU 4.2

Putem portala e-savjetovanje, u javnu je raspravu pušten Nacrt pravilnika o provedbi Mjere 4 „Ulaganja u fizičku imovinu“, Podmjere 4.2 „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020. Pozivamo sve zainteresirane dionike da nam dostave svoje konstruktivne prijedloge, kojima bi smo oplemenili konačnu inačicu Pravilnika po kojem će se provoditi već prvi sljedeći natječaj, najavljen za travanj ove godine.
obavijest

Obavijest za korisnike tipa operacije 7.1.1.

Poštovani potencijalni korisnici tipa operacije 7.1.1., obavještavamo Vas kako se, za danas najavljeno raspisivanje natječaja za ovaj tip operacije, zbog tehničkih problema odgađa do daljnjeg. O novom datumu raspisivanja bit ćete obaviješteni putem našem mrežne stranice i naših profila na društvenim mrežama.

Novosti u provođenju IAKS mjera u 2017. godini

Poštovani korisnici, želimo vas obavijestiti o novostima u provođenju IAKS mjera u 2017. godini unutar Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. -2020. godine te dati neka pojašnjenja.
priroda

Objavljen novi pravilnik za korisnike IAKS mjera

Molimo sve korisnike IAKS mjera iz Programa ruralnog razvoja da obrate pažnju na Pravilnik o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2017. godinu koji je objavljen u Narodnim novinama broj 19. U istom je broju Narodnih novina objavljen i Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o određivanju područja s prirodnim ili ostalim posebnim ograničenjima.
e-savjetovanja

SUDJELUJTE U RASPRAVI O PRIJEDLOGU PRAVILNIKA ZA PODMJERU 4.1

Putem portala e-savjetovanje, u javnu je raspravu pušten Prijedlog pravilnika o provedbi Mjere 4 „Ulaganja u fizičku imovinu“, Podmjere 4.1 „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020. Pozivamo sve zainteresirane dionike da nam dostave svoje konstruktivne prijedloge, kojima bi smo oplemenili konačnu inačicu Pravilnika po kojem će se provoditi već prvi sljedeći natječaj, najavljen za travanj ove godine.
voćnjak-ruralni razvoj-m06

Agencija za plaćanja započela s izdavanjem Odluka s drugog natječaja za tip operacije 4.1.1. – sektor voća i povrća

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem Odluka o privremenoj raspodjeli sredstava korisnicima koji su aplicirali na 2. natječaj u okviru mjere M04 "Ulaganja u fizičku imovinu", podmjere 4.1. "Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva", tipa operacije 4.1.1. "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava"za sektor voća i povrća.
PRR 2014.-2020., JLS, plan razvoja

Natječaj za provedbu tipa operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uklju...

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Natječaj za provedbu tipa operacije 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu". U nastavku možete saznati više informacija te preuzeti tekst natječaja.
vodič

Vodič za korisnike tipa operacije 6.3.1.

Na mrežnim stranicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavljen je Vodič za korisnike tipa operacije 6.3.1. za drugi Natječaj za provedbu podmjere 6.3. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”.